If you have a support question or comment, click the Post New Topic link below.
Current Version: 4.0.2 | Sytist Manual | Sytist Articles 

Not Updating To 4.0.2 After Manual Update

 
Please log in or Create an account to post or reply to topics.
 
Brooke Woollett
90 posts
Wed Sep 01, 21
11:49 PM
Hi,

The auto update function does not work on my site, inphotography.nz/store/ it was stuck on "Fetching" for an extremely long time. To get around this, I've run a manual update on the Sytist end but the update did not go through. Are you able to advise? There have been no logs indicating why this has happened (Auto update not working + manual update not working).

We have recently moved our web hosting to a Centos 8 platform running PHP7.4.
 
 
 
 
 
Tim - PicturesPro.com
13801 posts
admin
Thu Sep 02, 21
9:50 AM
I would try the auto update again and see if it works. Could be something on the server blocking the request to get the zip file, you would have to check with your host about that.

If manually updating does work then you have no uploaded the files to the correct place.
https://www.picturespro.com/sytist-manual/installation/upgrading/
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Brooke Woollett
90 posts
Thu Sep 02, 21
6:28 PM
Hi Tim,

Thank you for your reply. Auto update is still not working, are you able to tell me what IP address the zip file is being fetched from so that we can check if the host is blocking it?
 
 
 
 
 
Tim - PicturesPro.com
13801 posts
admin
Fri Sep 03, 21
5:54 AM
IP should be 170.249.210.122

Or the domain picturespro.com
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Brooke Woollett
90 posts
Sun Sep 05, 21
5:34 PM
Hi Tim, we have checked the server and can confirm there is no block in getting to picturespro.com or the IP address. We are able to download the file using WGET and while slow, it was fine.
I am still unable to manually update as well to 4.0.2
 
 
 
 
 
Tim - PicturesPro.com
13801 posts
admin
Tue Sep 07, 21
5:10 AM
It could be an issue with cURL for it to not be getting the zip file. Perhaps it is not enabled in PHP, you can check with your host about that. And there should be some sort of error in the error log related to it.

For not being able to manually update it means you have not uploaded the files into the correct place, especially the files in the admin folder. That is the only reason why.

If your admin folder is named something other than sy-admin, you will have to upload those admin files separately.

https://www.picturespro.com/sytist-manual/installation/upgrading/
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Loading more pages
Loading more pages

Sign up for email promotions.

Your information is safe with us and won't be shared.

Thank you for signing up!

 
©2003 - 2021 Grissett, LLC. All Rights Reserved.

By continuing to browse or by clicking Accept Cookies, you agree to the storing of cookies on your device necessary to provide you with the services available through our website.

    Accept   Privacy & Cookie Policy
Loading More Photos
Scroll To Top
Close Window
Loading
Close