If you have a support question or comment, click the Post New Topic link below.
Current Version: 3.8.4 | Sytist Manual | Sytist Articles 

Uploading Photos To Galleries

 
Please log in or Create an account to post or reply to topics.
 
Emma Ledford
4 posts
Tue Apr 06, 21
11:22 AM
When I am trying to upload photos to a gallery through Upload from Selected Photos from my computer, the "Selected Photos" button is completely un-responsive. I have changed browsers from FireFox to Chrome, tried different computers, and still no success. Help please.
Tim - PicturesPro.com
13398 posts
admin
Tue Apr 06, 21
12:47 PM
You must be on a really old version of Sytist where the uploader require Adobe Flash which is now gone.

A new uploader was developed and  added a few years ago that does not require adobe flash. You may want to update your Sytist: 
https://www.picturespro.com/sytist/how-to-upgrade/
https://www.picturespro.com/sytist-manual/change-log/
https://www.picturespro.com/sytist-manual/site-content/photos/

Or you can upload via FTP:
https://www.picturespro.com/sytist-manual/articles/uploading-photos-with-ftp/
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Emma Ledford
4 posts
Wed Apr 07, 21
10:45 AM
Thanks Tim, we will probably need to use FTP option at this point. I am not super familiar with FTP programs but have installed Zilla...What is the IP server address and Port information for Sytist?
Emma Ledford
4 posts
Wed Apr 07, 21
11:00 AM
Also, we just uploaded all of our gallery images in September and had no issue, so it doesn't seem that we are running on old software. Could there be another issue not an upgrade issue?
Tim - PicturesPro.com
13398 posts
admin
Thu Apr 08, 21
6:00 AM
FTP comes from your host so you will need to get that info from them.

It is definitely you are on an old version of Sytist and the uploader / adobe flash. Upgrading your Sytist will fix it.
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Emma Ledford
4 posts
Fri Apr 09, 21
9:50 AM
I have uploaded files through FileZilla and when I try to upload images from stored files none of the files are showing up. I can see that they are there in FileZilla in the sy-upload folder but they are not showing when I am trying to upload to any specific gallery. Is there something that we need to do on our end to access the uploaded images? Help, please...

As a side note, It doesn't make sense for us to pay for the upgrade because we are closing the business in June.
Tim - PicturesPro.com
13398 posts
admin
Fri Apr 09, 21
12:39 PM
You have to upload the images into a FOLDER INSIDE the sy-upload folder.

See this page and the first screenShot;
https://www.picturespro.com/sytist-manual/articles/uploading-photos-with-ftp/
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Loading more pages
Loading more pages

Sign up for email promotions.

Your information is safe with us and won't be shared.

Thank you for signing up!

 
©2003 - 2019 Grissett, LLC. All Rights Reserved.

By continuing to browse or by clicking Accept Cookies, you agree to the storing of cookies on your device necessary to provide you with the services available through our website.

    Accept   Privacy & Cookie Policy
Loading More Photos
Scroll To Top
Close Window
Loading
Close