Accessory Store - Images Not Showing

 
Please log in or Create an account to post or reply to topics.
 
Caro
Mon Apr 28, 14
3:49 AM
Hi,
I've been trying to add accessories to the store, including pictures. For some reason the uploaded JPGs are not showing. They have about 700kb, so the size shouldn't be a problem. I've tried different images, always the same result. It doesn't matter if the store is active or inactive.

Any ideas why it's not working?
Thanks a lot in advance,

Caro
Tim - PicturesPro.com
admin
Mon Apr 28, 14
8:54 AM
I am going to guess it is one of 2 things.

1) In your accessory store settings (Accessory Store -> Store Settings), under "Store Images Control" the folder name is incorrect. "Images Folder" should be: accessories/images

2) Missing the images folder inside the accessories folder. In your FTP program, go into your Photo Cart -> accessories folder. See if there is an images folder inside it. If not, create one.
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Caro
Tue Apr 29, 14
4:05 AM
Hi Tim,

thanks for the suggestions.

1) The image folder's name is correct. Didn't change it.
2) I'm not using an FTP. I uploaded the images through "upload images" in the browser. The upload itself, including the description of the image worked, but the system doesn't show the image itself for some reason.

Is there a maximum file size or pixle size? JPG in RGB should be fine, right? Any characters in the filename which might be disturbing ("-" or" _")?

Interesting ? I can't upload a jpg Screenshot here either. Could there be a problem with JPGs created in Photoshop? Is there another way to send you the screenshot?
Tim - PicturesPro.com
admin
Tue Apr 29, 14
1:49 PM
#2 ... you have to use your FTP program to look on the server to see if the images folder exists inside the accessories folder.

The dimensions of your photo could possible be too large, but need to see if the above folder exists on the server.
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Caro
Wed Apr 30, 14
2:47 AM
yes, the "images" folder exists in the "accessories" folder. It has the "index.html" file inside.
Caro
Wed Apr 30, 14
2:51 AM
PS: I tried to upload a smaller image with 1000 x 760 px and 248kb. That shouldn't be too big. Still not showing.

Also I tried activating the store to see, if it's a backend problem. Same thing there.
Tim - PicturesPro.com
admin
Wed Apr 30, 14
7:06 AM
Maybe the permissions need to be changed to the images folder. In your FTP program, go into the Photo Cart -> accessories folder. Right click on the images folder and select either permissions, properties or CHMOD. Change the value to 0777 or 777.

Then try again. If that doesn't work, you should email me a link to your Photo Cart admin with the username and password and FTP information.
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com
Caro
Wed Apr 30, 14
7:11 AM
YESSSSS, that was it! Thanks a lot, Tim, for your quick support.

Should all folders in the photo cart have this setting 777?
Tim - PicturesPro.com
admin
Wed Apr 30, 14
7:32 AM
No, just that one and the "photos" folder which probably already have those permissions.
 
 
 
 
 
Tim Grissett, DIA - PicturesPro.com || My Email Address: info@picturespro.com

Loading more pages
Sign up for email promotions.
Your information is safe with us and won't be shared.
Thank you for signing up!
 
©2003 - 2017 Grissett, LLC. All Rights Reserved.
Loading More Photos
Scroll To Top
Close Window
Loading
Close